Säljstödsbolaget Lundalogik slukar Göteborgs-startupen Netoptions

Lundalogik CRM
Säljstödsbolaget Lundalogik slukar Göteborgs-startupen Netoptions

Lundalogiks vd Erik Syrén tillsammans med Netoptions Daniel Strömer och Ola Gravenfors. Foto: Press

Towe Boström

Reporter

Lundalogik, som vill vässa dina kundrelationer, satsar på digital marknadsföring och köper upp Göteborgsbaserade Netoptions.

Lundalogik har utvecklat digitala produkter som ska hjälpa dig att bli bättre på att hantera dina kundrelationer. Företaget har skapa olika så kallade CRM-system, lösningar som hjälper dig att hantera exempelvis kontakter, dokument och affärer på samma ställe. 

Under förra året omsatte Lundalogik närmare 170 miljoner kronor med den nordiska verksamheten inräknad. 

LÄS MER: Monterro startar ny tech-fond - tar in nästan en miljard

Nu satsar företaget på digital marknadsföring genom att köpa upp Göteborgsbaserade Netoptions och deras plattform BizWizard. Verktyget kan bland annat skicka e-post, nyhetsbrev och kampanjer samt mäta hur det når utvalda målgrupper.

Erik Syrén som är vd på Lundalogik förklarar att köpet handlar om att hjälpa aktörer att samla alla kundinfo och kundkommunikation i samma system. 

"Det gör företag betydligt bättre på att ta hand om sina kunder. CRM och e-marketing är en klockren kombination", säger Erik Syrén. 

Prislappen är inget som kommunicerats. 

Vd Daniel Strömer var med och grundade Netoption 2003, som nu blir en del av Lundalogik. 

"Kundvård, försäljning och marknadsföring växer ihop alltmer och det är med glädje vi går samman med Lundalogik", säger han.

Netoption omsatte 9,8 miljoner kronor under förra året och visade ett resultat på 1,2 miljoner kronor. 

En ny avdelning för e-marketing startar i Göteborg samtidigt som Lundalogik dubblar antalet utvecklare. 

Köpet kommer även att göra det lättare för företaget att hantera personrelaterad information, när kraven på hantering av personuppgifter hårdnar i och med EU:s nya datalagsstiftning som träder i kraft i maj nästa år. 

Det svenska investmentbolaget Monterro är ägare i Lundalogik sedan tre år tillbaka. Tidigare i år slukade man även mjukvarubolaget Remotex. 

Peter Larsson partner på Monterro och styrelseordförande i Lundalogik. 

"I och med RemoteX-köpet bevisade vi att vi effektivt kan integrera nya bolag i verksamheten. Det gör att vi kan växa ännu snabbare framöver, såväl organiskt som via strategiska förvärv", säger Peter Larsson. 

Läs fler artiklar
LÄS MER