Breakit nominerade till "Årets digitala tidskrift"

Breakit - Breakit nominerade till "Årets digitala tidskrift"

Breakits redaktion

Breakit

Slåss mot tre andra kandidater om den prestigefyllda utmärkelsen.

2017 har varit ett späckat år för oss på Breakit. En rad uppmärksammade granskningar (Sverige behöver kodarna, Staruplivets baksida, live-raff som cykelbud), lansering av en helt ny redaktionell del (How To) och en storsatsning på event (Insuretech Stockholm, Retail Tech, Fintech Stockholm) har gett konkreta resultat. Vi kommer i år dubbla omsättningen och antalet unika besökare är hittills upp över 50 procent.

Nu kommer också ett kvitto från mediabranschen på att vi har något riktigt bra på gång. Branschorganisationen Sveriges Tidskrifter nominerar oss till det prestigefyllda priset Årets Digitala Tidskrift Fackpress.

Motiveringen lyder: ”På bara 2,5 år har denna tidskrift gått från en affärsidé till den primära digitala nyhetskällan för det nya näringslivet. Med dedikation och en skön kaxighet visar de att unik kvalitetsjournalistik lönar sig."

De övriga nominerade i kategorin är Resumé, Chef och Lärarnas Tidning.

”Det enda journalistiska pris av värde som jag tidigare tagit hem är som Dagens Industris flitigaste skvallernotis-skrivare. Det var såklart stort, men den här nomineringen känns faktiskt ännu större”, säger Breakits innehållschef och medgrundare Stefan Lundell.

Priset ges till en tidskrift som under det gångna året (1 september 2016-31 augusti 2017) på ett nyskapande och framstående sätt utvecklat innehåll, tjänster och interaktivitet i digitala medier.

Juryn består av Paulina Modlitba Söderlund, konsult inom digital marknadsföring och strateg, Daniel Nordström, chefredaktör för VLT och Norrtelje Tidningoch Anna Åberg, chef för DN.se. Priset delas ut i samband med den årliga Tidskriftsdagen och Tidskriftsgalan som i år äger rum den 8 november på Cirkus i Stockholm.

Läs fler artiklar
LÄS MER