SUP46-grundaren ska få dig att börja betala för streamad e-sport

Znipe e-sport
SUP46-grundaren ska få dig att börja betala för streamad e-sport

Sebastian Fuchs.

Towe Boström

Reporter

SUP46-medgrundaren Sebastian Fuchs har lämnat betalgiganten Stripe för rollen som affärsutvecklingschef på Znipe, en streamingplattform för e-sport.
"Det finns folk som är beredda att betala för det där lilla extra", säger han.

Det var i mars förra året som medgrundaren Sebastian Fuchs lämnade startuphubben SUP46. Han rekryterades till den amerikanska betalgiganten Stripe där han arbetat med att bygga upp den nordiska verksamheten. 

I våras valde han dock att kliva av Stripe, i samband med att han fick en dotter, för att vara hemma med henne. 

”Det är ett spännande bolag med en ljus framtid och jag är stolt över vad vi åstadkommit, men jag kände inte att jag passade in i organisationen. Jag är van att jobba på mitt sätt, väldigt entreprenöriellt, därför söker jag mig till ett yngre bolag”, säger Sebastian Fuchs. 

Det var i somras han träffade Znipes medgrundare Erik Åkerfeldt på SUP46, i samband med ett event som fokuserade på att belysa e-sporten och dess utmaningar och möjligheter. Ett möte som resulterade i att Sebastian Fuchs nu går in i rollen som affärsutvecklingschef på Znipe. 

Genom Znipes plattform kan användarna streama e-sport i flera vyer, exempelvis genom kartor och fokus på favoritspelare utöver den vanliga huvudstreamen. 

”Vi skapar en skräddarsydd upplevelse för fansen där man kan följa sina favoritsporter och sina favoritspelare enligt de premisser man själv vill, säger Sebastian Fuchs. 

Han berättar att Znipe fortfarande befinner sig i en uppbyggnadsfas där man vill bygga upp en premiumlösning som baserar sig på betalande kunder. Sebastian Fuchs ser stor potential kring e-sporten och beskriver framtiden som ”väldigt spännande”. 

Han berättar att han själv sett hur olika marknader välkomnar betalningslösningar online och ser fram emot att utveckla Znipe framåt. Fokus är nu att "skapa världens bästa streamingupplevelse för esport-fansen" innan betallösningen slås på.

”Ingen har låst upp premiumsegmentet. Det finns folk som är beredda att betala för det där lilla extra, och det är det som gör mig exalterad. Nu börjar äventyret, och det är där jag kommer in”, säger Sebastian Fuchs.

Det var 2016 som Johan Ryman och Erik Åkerfeldt grundade bolaget, som i dag har 18 stycken anställda.  I slutet av sommaren tog Znipe in 30 miljoner kronor. 

Sebastian Fuchs sitter kvar som ägare och styrelseledamot på SUP46, men slutade jobba operativt förra året.

Läs fler artiklar
LÄS MER