Börsen är stekhet - Tradevenue tar in såddrunda till ny aktiesajt

Tradevenue
Börsen är stekhet - Tradevenue tar in såddrunda till ny aktiesajt

Tradevenues vd Oscar Cederin. Foto: Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Det råder inte direkt någon brist på digitala plattformar där aktieintresserade kan snacka om sina placeringar. Tradevenue tror dock att vi behöver ytterligare en. Nu tar bolaget in 4 miljoner kronor i riskkapital från affärsängeln Andreas Bonnier.

Bolagets vd Oscar Cederin säger att Tradevenues tjänst är betydligt mer användarvänlig och heltäckande än det som redan finns.

"Att hålla koll på aktiemarknaden idag innebär att du måste sitta med en mängd flikar uppe i webbläsaren och växla mellan dem. Det kan vara svårt att få ett helhetsperspektiv över dagens flöde. Jag är övertygad om att alla skulle vilja ha informationen samlad på ett enda ställe”, säger han.

Tradevenue samlar all information som skrivs om svenska börsnoterade företag på internet. Forum-inlägg, bloggar, bolagsnyheter och pressmeddelanden fångas upp av plattformen och skickas som push-notiser till användarna. Samma information alltså, men enda flik i stället för tio.

"Inför den mindre lansering som vi gjorde nyligen hade vi bland annat rekryterat några av Sveriges mest kända finansbloggare till plattformen. De bidrar med kvalitativt innehåll och agerar draglok för trafik av aktieintresserade. Vi har hittills haft knappt 90.000 besökare inne på sajten. Av de som har registrerat sig och börjat använda tjänsten ser vi att 55-60 procent kommer tillbaka, ofta flera gånger om dagen", säger Oscar Cederin.

Han plockades in som vd i början av året av Tradevenues båda grundare Erik Thulin och Adam Linders. När bolaget nu tar in 4 miljoner kronor i riskkapital från privatinvesteraren Andreas Bonnier har han gått in som styrelseordförande för hjälpa bolaget att ta positionen som aktieplattform nummer ett i Sverige.

Tradevenue är dock långt ifrån ensamt på marknaden. Nätmäklarna Nordnet och Avanza, finanssajterna Redeye och Introduce samt publicisterna Dagens industri och Svenska Dagbladet har alla med varierande framgång försökt bli landets ledande möteplats för aktiespekulanter.

“Vår plattform är enligt oss den modernaste sociala aktieplattformen i Sverige och vi lägger stor vikt vid att ständigt utveckla och förbättra den. Det kommer att göra det ännu tydligare att vi är den bästa tjänsten", säger Oscar Cederin.

Affärsmodellen går ut på att Tradevenue låter företag visa upp sig på plattformen för att locka nya aktieägare. Den som betalar får synas betydligt mer än den som inte betalar, och med mer attraktiva former av innehåll - exempelvis video.

"Börsnoterade bolag lägger redan idag stora resurser på relationen till investerarna. Men många, i synnerhet de mindre, har svårt att nå ut. Så länge vi ser till att aktieintresserade människor använder vår tjänst i hög grad kommer bolagen att vilja betala för att synas hos oss", säger Oscar Cederin.

Läs fler artiklar
LÄS MER