Apple tog just ett stort kliv mot sitt största uppköp någonsin

Breakit - Apple tog just ett stort kliv mot sitt största uppköp någonsin

Tim Cook smider planer: AP Photo/Marcio Jose Sanchez.

Finwire / Breakit

Laddar för megaförvärv tillsammans med konsortium.

Apple ger sig inte. Bolaget arbetar fortfarande intensivt bakom kulisserna för att se till att Bain-konsortiets bud på Toshibas minnesenhet skall gå i lås. Toshiba sägs i veckan ha tagit ett styrelsebeslut på att konsortiet skall få gå vidare med köpet av minnesenheten.

Teknikjätten Apple, med sin gigantiska kassa, verkar nu vara på gång med att tillföra tre miljarder dollar till konsortiet. Sedan tidigare deltar bolagen Dell, Seagate, sydkoreanska chiptillverkaren SK Hynix samt de japanska statligt uppbackade Innovation Network Corporation of Japan och Development Bank of Japan i finansieringen av köpet av Toshibas minnesenhet. Allt enligt källor till Bloomberg News.

Med Apples och Dells intåg i Bains finansiering verkar det nu helt klart att affären blir av. Toshiba kan komma att offentliggöra en affär redan denna månaden, enligt Bloombergs anonyma källor,

Apple planerar att äga en del av det nya bolaget och om affären blir av kommer det sannolikt bli det dyraste förvärvet hittills för teknikjätten och går då förbi köpet av hörlurstillverkaren Beats som kostade tre miljarder dollar 2014.

Apples talesperson Josh Rosenstock vill inte kommentera nyhetsbyråns uppgifter.

Toshiba hade tidigare ett konsortium lett av Western Digital som föredragen budgivare. Toshiba och Western Digital delar tillsammans fabrikerna som tillverkar NAND-flashminnena åt minnesdivisionen men kunde inte komma överens om Western Digitals framtida ägarstorlek vid en försäljning.

Toshiba har velat sälja minnesdivisionen för att täppa till hålen efter de stora förlusterna vid den amerikanska kärnkraftsverksamheten Westinghouse. Bolaget behöver också pengarna för att inte riskera att bli bortplockade från Tokyobörsens storbolagslista.

Läs fler artiklar
LÄS MER