De lämnar toppjobb – för att bygga Norrskens självhjälpsapp

Breakit - De lämnar toppjobb – för att bygga Norrskens självhjälpsapp

F.v: Hanna Kulin, Chibi Anward och Örjan Fors. Foto: Press.

Jonas de Lange

Reporter

29k hämtar in tre erfarna utvecklare från Facebook, Spotify och Unibet.

När Klarna-grundaren Niklas Adalberth lanserade sitt nya projekt för att lösa stora samhällsproblem var 29k ett av de första projekten ut.

Tanken är att skapa en gratistjänst som ska hjälpa människor med deras personliga utveckling i en digital miljö.

Nu har bolaget plockat in tre nya riktiga techveteraner för att utveckla tjänsten.

De tre är Örjan Fors, som innan jobbade som utvecklare på Spotify i sex år, Chibi Anward, som arbetat med användarupplevelse på Unibet och Hanna Kulin.

Den sista av dem kommer närmast från Facebook där hon var med och byggde upp tjänsten Facebook live. Även hon har tidigare jobbat på Spotify.

“Jag är jättetaggad på att få jobba med något som jag har ett starkt personligt intresse för. Det känns som något helt annat än det jag gjort tidigare att få påverka människors liv i grunden och skala det gratis i världen. Det är en chans man inte får missa”, säger Hanna Kulin.

När hon lämnade Facebook i april i år var hon inte helt säker på vad hon ville syssla med vidare. Först hade hon funderat på att starta något eget och hade dessutom förfrågningar från flera storbolag.

“Jag kom i kontakt med 29k genom gemensamma vänner till några andra anställda. Det som fick mig att välja det här var möjligheten att kombinera teknik med social impact (samhällspåverkan reds. anm.)”, säger Hanna Kulin.

Blir det en stor kontrast att lämna en sådan jätte som Facebook för det här?

“Det kan kanske se ut så utifrån men Facebook opererar egentligen ganska likt. Man jobbar i små team. Som designer är man ofta den enda i teamet med just den rollen. För mig är det inte så mycket skillnad i ansvar”, säger hon.

Det är inte heller hennes första startupresa. Mellan jobben på Spotify och Facebook var hon en av de första anställda på Soundtrack your brand.

Kan man säga att det är mer som att komma hem än att testa något nytt?

“Ja, lite så är det. Jag har alltid haft en stor kärlek till det första stadiet när man skapar något från grunden”, säger hon.

Med de tre nyrekryteringarna har 29k nu åtta anställda och en konsult som jobbar med att bygga tjänsten.

Läs fler artiklar
LÄS MER