Matsmart når 200 miljoner kronor

Matsmart
Matsmart når 200 miljoner kronor

Matsmart säljer överskottsmat. Foto: Pressbild Matsmart.

Finwire / Breakit

De säljer mat som annars riskerar att slängas. Nu växer Matsmart så att det knakar.

Matsmart som säljer överskottsmat på nätet har en omsättning som idag uppgår till 200 miljoner kronor, skriver Di Digital.

Siffran visar därmed på en explosiv tillväxt för företaget som i fjol omsatte 69 miljoner kronor. Enligt Matsmart spås omsättningen för innevarande år komma att hamna en god bit över 200 miljoner kronor.

Samtidigt som Matsmart växer så det knakar går verksamheten med fortsatt förlust. Den uppgick till minus 32 miljoner kronor förra året.

Det som har hållit igång Matsmart är tillkomsten av riskkapital. Under 2015 tog bolaget in 35 miljoner kronor och därpå följande år ytterligare 36 miljoner kronor. Den sista rundan gav Matsmart ett företagsvärde på 250 miljoner kronor.

Framöver siktar Matsmart på att kunna åstadkomma en omsättning på över en miljard kronor inom fem år, enligt Karl Andersson, medgrundare och vd på Matsmart. För att lyckas med det utesluts inte fler kapitalinjektioner.

“Just nu är vi välfinansierade, men vi vill växa och för det kommer vi att behöva mer pengar”, säger Karl Andersson till Di Digital.

Matsmart har förutom verksamhet i Sverige även tidigare lanseringar i Norge och Finland.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER