Ny Almi-fond om 200 miljoner kronor riktas mot Skåne och Blekinge

Almi Invest
Ny Almi-fond om 200 miljoner kronor riktas mot Skåne och Blekinge

Breakit

Almi Invest reser sin andra regionala fond för investeringar i tidiga tillväxtföretag i Skåne och Blekinge.

Finansiärer till den nya fonden är Almi Företagspartner, EU:s strukturfond, Tillväxtverket samt Region Skåne och Blekinge. Totalt kommer att kapitalet vara 200 miljoner kronor och den nya fonden förväntas påbörja sin verksamhet i oktober. 

Målet är att göra 50 investeringar fram till år 2021 och generera 150 arbetstillfälle. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Brist på riskkapital är ett känt hinder för företag att kunna växa. Vår roll är att investera i tidiga skeden och öka tillgången på riskkapital i hela Sverige. Den nya fonden betyder att regionen har stärkt tillgången på riskkapital för tidiga tillväxtbolag de kommande 6 åren", säger Lars Persson, som är Fund Manager för Almi Invest Syd.

Under den första fondperioden har Almi Invest tillsammans med medinvesterare investerat 400 miljoner kronor i riskkapital i 18 företag i regionerna. I tillägg till det har Almi Invest gått in i cirka 20 företag. Totalt har Almi Invest tillsammans med medfinansiärer investerat drygt en halv miljard i ett fyrtiotal bolag.

Missa inte vår intervju med Johan Crona – mannen bakom Almi Invests Stockholmsfond.

Finwire

Läs fler artiklar
LÄS MER