Musiktidningen Rolling Stone är till salu

Finwire / Breakit

Wenner Media har anlitat en finansiell rådgivare för att se över de strategiska alternativen för musiktidningen Rolling Stone, inklusive en försäljning.

Det skriver Variety.

Beslutet att sälja tidningen är kopplad till flera faktorer, däribland finansiell press inom moderbolaget Wenner Media men även det pågående skiftet inom publikationsbranschen.

”På lång sikt vill jag inte vara i en bransch som bara förlitar sig på annonsintäkter med det sätt hur saker och ting förändras så snabbt”, sade Gus Wenner, operativ chef på Wenner Media i en nyligen intervju med Bloomberg.

För Rolling Stone, vars första upplaga kom 1967, har den fysiska försäljningen gått ned med tio procent medan trafiken till tidningens USA-hemsida minskat med 28 procent, enligt BBW.

”Jag älskar mitt jobb, jag gillar det, jag har gillat det under en längre tid. Men att släppa var helt enkelt den rätta saken att göra”, sade 71-åriga Jann Wenner som är grundare till Rolling Stone till The New York Times.

Wenner Media som tidigare har även sålt sina poster i två andra tidskrifter, Us Weekly and Men’s Journal, gjorde en affär med Singapore-baserade Bandland Technologies för 49 procent av aktierna i Rolling Stone 2016.

Det framgår inte vem som blir kontrollerande ägare till Rolling Stone. Enligt Jann Wenner vill man gärna se till att hitta en ägare som förstår målet för Rolling Stone och har ”gott om pengar”.

Läs fler artiklar
LÄS MER