"Högst nedslående" – analys av Fingerprints besked

Direkt / Breakit

Mäklarfirman sågar beskedet

STOCKHOLM (Direkt) Fingerprint Cards vinstvarning på måndagsmorgonen, att bolaget spår intäkter på bara drygt hälften av marknadens förväntningar under det tredje kvartalet, är mycket nedslående givet vad bolaget tidigare har kommunicerat om sina egna förväntningar på årets andra halvår.

Det skriver Pareto i en snabbkommentar till biometribolagets pressmeddelande.

"Det här är högst nedslående, eftersom bolaget tidigare har indikerat att det väntar sig en normalisering under det andra halvåret 2017 efter att intäkterna minskade med 52 procent under det första halvåret jämfört med det första halvåret 2016", skriver analyshuset och spår en kraftigt negativ kursreaktion på måndagens börs.

Inför årets fjärde kvartal, noterar Pareto, låg konsensusförväntningen på intäkter på 1,6 miljarder kronor inför vinstvarningen, men nedskruvade förväntningar är att vänta.

"Om man antar intäkter på 1,0 miljarder kronor under det fjärde kvartalet kommer rörelseresultatet för 2017 att minska med cirka 50 procent", heter det i kommentaren.

Paretos rekommendation för Fingerprint-aktien låg inför vinstvarningen, vilket nämns i kommentaren, på "behåll" med riktkursen 33 kronor. I den inledande handeln på måndagen backade aktien med 20 procent till knappt 27 kronor, från en stängningskurs på 33:52 kronor i fredags.

Läs fler artiklar
LÄS MER