Google sugna att pumpa in miljarder i Uber-konkurrent

Finwire / Breakit

Förhandlingar om jätteinvestering har förts.

Googles moderbolag Alphabet har varit i samtal med taxiappbolaget Lyft om en investering på cirka en miljard dollar, motsvarande åtta miljarder kronor. Det skriver Wall Street Journal med hänvisning till källor.

Detaljer saknas kring när diskussionerna ägde rum så väl som om placeringen kommer att realiseras.

Alphabet har sedan maj månad haft ett samarbete med Lyft inom utvecklingen av autonom körning. Alphabet är också en tidigare investerare på 258 miljoner dollar i Uber. Den placeringen ägde rum under 2013 men relationerna mellan bolagen har surnat till i takt med att de båda gett sig in på att framställa självkörande bilar.

Alphabet och Uber är numera i en rättstvist där det sistnämnda bolaget anklagas för stöld av affärshemligheter inom självkörande bilar.

Lyft har inte själva försökt framställa förarlösa bilar men däremot gett sig in i flera partnerskap med företag som siktar på det. Bland dessa finns General Motors, Tata Motors, Jaguar Land Rover och nuTonomy.

Lyft verkar bara i USA och har ett företagsvärde på cirka 7,5 miljarder dollar. Bolagets investerare räknar in bland andra riskkapitaljätten Andreessen Horowitz och företag så som General Motors och Alibaba.

Läs fler artiklar
LÄS MER