Skippade toppjobbet på Uber – nu väljer hon en annan techjätte

Dropbox Molntjänst
Skippade toppjobbet på Uber – nu väljer hon en annan techjätte

Meg Whitman. Foto:Laurent Gillieron/Keystone via AP.

Finwire / Breakit

Meg Whitman, vd på Hewlett Packard Enterprise, tar plats i Dropbox styrelse.

Molnlagringsföretaget Dropbox har utökat sin styrelse med Meg Whitman, befintlig vd på Hewlett Packard Enterprise, HPE. Det rapporterar CNBC.

Meg Whitman var nyligen högaktuell som ny vd för taxiappjätten Uber, men uppgav sig själv sakna ett intresse för den rollen och ville fortsätta med sitt jobb på HPE.

I och med utnämningen till styrelsen i Dropbox anländer Meg Whitman till ett företag som också är kund till HPE. Dropbox gick förra året med på att låta HPE få bygga dess molninfrastruktur.

Dropbox som värderas till tio miljarder dollar har i sin styrelse även USA:s tidigare utrikesminister Condoleezza Rice, Qualcomms ordförande Paul Jacobs och Bob Mylod, tidigare finanschef för Priceline.

Meg Whitman har tidigare listats på Forbes lista över världens rikaste tech-miljardärer och hamnat i rampljuset i och med Ubers jakt efter ny vd.

Det blev istället Dara Khosrowshahi som valdes som vd, en värvning där Spotifys Daniel Ek spelade en oväntad nyckelroll. Tidigare i veckan meddelade FBI att man inlett en utredning mot ett av taxibolaget Ubers nedlagda program.

Läs fler artiklar
LÄS MER