Hon ska hitta rätt folk till Izettle: "Nu är vi i trygga händer"

Breakit - Hon ska hitta rätt folk till Izettle: "Nu är vi i trygga händer"

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Anne-Marie Andric går in i koncernledningen i den svenska techstjärnan.

Snabbväxande fintech-bolaget Izettle har över 500 anställda på tolv marknader. Anne-Marie Andric får nu det övergripande ansvaret för den fortsatta rekryteringen. Under september blir hon global HR-chef för Izettle och går samtidigt in i företagets koncernledning.

"Jag trivs som bäst när jag får leda och utveckla människor på innovativa, internationella och snabbfotade företag där man vågar utmana marknadens rådande strukturer och satsar på sina talanger. iZettle är just ett sådant företag och jag ser fram emot att hjälpa bolaget och dess medarbetare att ta nästa steg, säger Anne-Marie Andric i en kommentar.

Hon kommer närmast från en liknande roll hos IT-bolaget Bisnode där hon var personalansvarig för bolaget 2200 medarbetare. Anne-Marie Andric har också varit HR-direktör för Microsoft i Sverige.

Izettles vd och medgrundare Jacob de Geer kommenterar sitt nyförvärv så här:
"IZettle är inne i en viktig tillväxtfas där vi på kort tid växlat upp från att vara synonymt med mobila kortläsare till att hjälpa småföretagare med allt från kassaregister och säljrapporter, till fakturering och finansiering. Det hade aldrig varit möjligt utan de exceptionella talanger som jobbar här och det är absolut nödvändigt att de får det stöd och den ledning de behöver. Med Anne-Maries gedigna erfarenhet är vi i trygga händer". 

Läs fler artiklar
LÄS MER