Izettle-avhopparen Hanna Brochs ska få finansveteranens startup att flyga

Izettle-avhopparen Hanna Brochs ska få finansveteranens startup att flyga

Hanna Brochs, nytilträdd marknadschef på Påmind. Foto: press.

Jonas de Lange

Reporter

Nordnet-grundaren Michael Nachemsons nya bolag plockar in en ny marknadschef.

Startupbolaget Påmind har skapat en tjänst som ska hjälpa folk att hålla koll på sina fasta avtal och sedan omförhandla när bindningstiderna gått ut. Istället för att söka ett bättre erbjudande hos ett konkurrerande bolag går Påmind tillbaka till den befintliga leverantören och förhandlar åt konsumenten.

Bolaget startades av finansveteranen Michael Nachemson, som bland annat var en av initiativtagarna bakom tradingplattformen Nordnet. Han har även jobbat på både HQ och East Capital.

Nu berättar bolaget att man plockat in Hanna Brochs som ny marknadschef.

“Jag var egentligen inte ute och letade utan jag träffade Herman (Treschow, bolagets vd reds. anm.) och Micke (Nachemson reds. anm.) och tyckte det lät riktigt spännande”, säger Hanna Brochs.

Hon menar att konsumenter i alldeles för stor utsträckning luras in i avtal de egentligen inte har riktig koll på.

“Jag tyckte det lät jäkligt spännande med Påminds idé om att skapa någon form av transparens i hela bytessajtsmarknaden. Påmind är tvärt emot konkurrenterna en 'slippa-byta-sajt'”, säger hon.

De flesta andra aktörer i branschen tar betalt av företag för att slussa vidare konsumenter till dem. Påmind vill istället ta en liten månadsavgift av konsumenterna. Hanna Brochs menar att det säkerställer att man faktiskt står på konsumentens sida och inte enbart promoterar det bolag som betalar sajten mest.

Innan hon började på Påmind i augusti jobbade Hanna Brochs i flera år med marknadsföring i sociala medier på Izettle, ett av Stockholms hetaste fintechbolag. Hennes sista roll på bolaget var som sociala medier-chef.

“När jag började där var vi ungefär 150 pers och växte till 500 under tiden jag var där. Det är det jag kommer ta med mig mest vidare. Hela resan från att vara en uppstickare och flexibel till att växa upp”, säger hon.

Påmind mjuklanserade sin tjänst i början på sommaren och kommer köra ut nästa version av plattformen under hösten. Inledningsvis kommer tjänsten att vara kostnadsfri.

Läs fler artiklar
LÄS MER