Cecilia Beck-Friis blir ny vd på Hemnet: "Ett otroligt spännande bolag"

Breakit - Cecilia Beck-Friis blir ny vd på Hemnet: "Ett otroligt spännande bolag"

Cecilia Beck-Friis. Foto: Tobias Björkgren

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Cecilia Beck-Friis tar över bostadssajten Hemnet.

Hemnet är Sveriges populäraste sajt för bostadssök med 2,8 miljoner besökare per vecka.

Nu står det klart att den tidigare TV4-chefen Cecilia Beck-Friis, som idag driver VR-bolaget Rayvr, tar över som ny vd för Hemnet.

”Hemnet är ett starkt varumärke, ett otroligt spännande bolag och befinner sig i en spännande fas med nya ägare”, säger Cecilia Beck-Friis till Breakit.

Anna Lagerborg, som har agerat tillförordnad VD sedan mars i år då Mats Brandt lämnade, utses samtidigt till vice vd i Hemnet. 

Hemnet ökade sin omsättning med 40 procent under 2016. I slutet av samma år såldes verksamheten till investeringsbolaget General Atlantic samt de svenska entreprenörerna Pierre Siri och Henrik Persson.

De gamla ägarna Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet blev efter affären kvar med minoritetsposter medan Fastighetsbyrån och Svensk Fastighetsförmedling sålde hela sina innehav i Hemnet. 

Hemnet värderades till 2 miljarder kronor i affären. 

General Atlantic grundades på 1980-talet av amerikanen Charles Feeney och förvaltar idag tillgångar på 18 miljarder dollar. Bland innehaven finns bland annat ett ägande i det svenska betaltjänstbolaget Klarna. 

Cecilia Beck-Friis har tidigare varit vice vd för TV4-gruppen och sitter också i styrelsen för Paradox Interactive, Net Insight och Acando. 

Läs fler artiklar
LÄS MER