Amuses nya delägare: will.i.am

Amuse Musik
Amuses nya delägare: will.i.am

Foto: Peter Barreras/Invision/AP

Erik Wisterberg

Reporter

Amuse vill vända upp-och-ned på skivindustrin. Nu hoppar Black Eyed Peas-stjärnan will.i.am på tåget.

Den svenska musikstartupen Amuse vill hitta framtida stjärnskott med hjälp av algoritmer.

”Vi bryter ner all data och kommer kunna förutspå om en låt kommer att bli en hit eller inte. Vi kannibaliserar verkligen på de befintliga skivbolagen om vi lyckas”, sade Diego Farias, vd och medgrundare till Breakit tidigare i år.

Dessutom erbjuder bolaget en app som gör att artister enkelt kan ladda upp sina låntar på plattformar som Spotify och Apple music.

Nu går Amuse ut med att Black Eyed Peas-stjärnan will.i.am går in som delägare i bolaget.

”På plattformen har artisterna full kontroll över allt de publicerar samt full insikt i sina lyssnare, följare och fans. Det handlar om full transparens mellan alla inblandade. Amuse är skapat av artister för artister med all dagens teknik i bakgrunden, och det märks”. säger han i ett pressmeddelande.

Amuse lanserade sin app i våras. Bolaget har tidigare tagit in riskkapital från Yubicos finanschef Mattias Danielsson, Johan Persson, tidigare produktchef på LeoVegas och Bassam Mattar, tidigare på TUI.

Sedan tidigare har även Jörg Mohaupt, investerare i Soundtrack your Brand och Beats, och Roshi Motman, vd för Tigo i Ghana, investerat.

Hur mycket pengar, om några, will.i.am betalar för att bli delägare framgår ej.

”Will.i.am ger oss en nivå av kreativitet, expertis och kontakter inom industrin som få andra kan erbjuda”, säger Diego Farias i pressmeddelandet.

Di Digital avslöjar dock att stjärnan betalar 740.000 kronor för 5 procent av Amuse. 

Läs fler artiklar
LÄS MER