Ny fond vill satsa på startups i Stockholm – satsar på arabiska ljudböcker

Ny fond vill satsa på startups i Stockholm – satsar på arabiska ljudböcker

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Stockholm VC – så heter en ny fond som nu ska investera i ett 30-tal startups i Stockholm.
“Vi vill vara ett komplement till affärsänglarna och de internationella VC-fonderna”, säger Daniel Laurén.

Daniel Laurén, som tidigare varit partner på finska riskkapitalbolaget Inventure och i rollen som affärsängel investerat i Karma, Funrock och Like A Boss Games, är en av grundarna av den nya fonden. Med sig har han Jannik Ackermand, som också har en bakgrund på Inventure.

Målet med den nya fonden är att investera i ett 30-tal svenska startups, med fokus på Stockholm.

”Vi kommer att koncentrera oss på Fintech, Gaming, B2B-Software/SAAS, och e-commerce”, säger Jannik Ackermand i en kommentar.

Fonden, som kliver in på en tidig nivå i bolag, har redan genomfört ett par investeringar. Först ut är det Stockholmsbaserade ljudboksföretaget Kitab Sawti. 

Bolaget köper rättigheter till, producerar och distribuerar just arabiska ljudböcker. Bland investerarna återfinns även Sven Hagströmers Creades och Inbox Capital.

"Vi har tagit in pengarna för att kunna expandera, producera fler ljudböcker och framför allt för att anställa folk och bygga ett kärnteam. Vi är cirka 50 personer involverade i verksamheten, sju personer på kontoren i dag och söker nu utvecklare", säger Sebastian Bond, grundare av Kitab Sawti, till Di Digital.

Bland investerarna i Stockholm VC återfinns bland annat Torsten Söderberg, en av de största ägarna i börsnoterade Leo Vegas, Saab Scanias tidigare vd Lars Kylberg, tillsammans med sin dotter Lotta Hammarström, samt Carnegies tidigare vd Thomas Eriksson.

Läs fler artiklar
LÄS MER