Soundtrack your brand stänger finansieringsrunda på 90 miljoner

Soundtrack your brand stänger finansieringsrunda på 90 miljoner

FOTO: Pressbilder. Till höger, bolagets med grundare Ola Sars.

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Bolaget bakom Spotify Business får in bland andra Telia Sonera som investerare.

Det här är den kapitalanskaffning som vi först rapporterade om i mars. Nu skriver Dagens industri i tisdagens papperstidning att bolaget har stängt finansieringsrundan och tagit in 90 miljoner kronor.

I samma veva kommer mobiloperatören Telia Sonera in som investerare för första gången. Sedan tidigare finns bland andra "vanliga" Spotify och riskkapitalbolaget Northzone i ägarkretsen.

En aspekt värd att nämna är att bolaget inte väljer att berätta om det gör en nyemission av aktier eller om de nya pengarna kommer via konvertibler - skuldbrev som kan omvandlas till aktier längre fram men som rent formellt är ett lån.

Bolaget gav så sent som i april ut en konvertibel om 14 miljoner kronor, vilket framgår av dokument som kommit in till Bolagsverket. Det var dock sannolikt en manöver för att ge nyckelpersoner delägarskap.

Att Telia Sonera kommer in som investerare är på flera sätt logiskt. Mobiloperatören köpte för bara ett par veckor sedan in sig i det Spotify som i sin tur är delägare i Soundtrack your brand.

Soundtrack your brands medgrundare Ola Sars hintade också om en affär med en mobiloperatör när jag träffade honom i mars.

"För att skruva upp en musiklösning på 20.000 Starbucks måste någon åka ut med kablar och så vidare, vilket vi inte vill göra själva. Därför kanske vi borde titta på smarta distributionspartners som kan bidra med det", sa han då.

Läs fler artiklar
LÄS MER