Auddly når över Atlanten

Musik
Auddly når över Atlanten

Erik Wisterberg

Reporter

Bolaget backas av Max Martin. Nu tar Auddly nästa kliv.

Breakit har tidigare berättat om startupen Auddly, som delägs av Max Martin och Björn Ulvaeus. Deras mål är att laga en ganska opublik del av den musikaliska näringskedjan: metadatan.

I den digitala världen gäller det att hålla järnkoll på vem som har bidragit med vad när en låt streamas på olika plattformar. Enligt Auddly lider branschen av ”ofullständig och omatchad metadata” vilket leder till att delar av musikkreatörers royalties inte når fram till sina rätta ägare. 

Nu meddelar bolaget att man har ingått samarbeten med USA:s och Englands ledande upphovsrättsorganisationer, ASCAP och PRS for Music.

”Musikindustrin måste samarbeta för att forma en transparent framtid med funktionella dataflöden. Det är med spänning som vi nu tar ytterligare steg på vårt uppdrag i samarbete med dessa ledande upphovsrättsorganisationer i ett växande nätverk av de främsta aktörerna på marknaden", säger Niclas Molinder vd för Auddly, i ett pressmeddelande.

Bolaget, som grundats av Niclas Molinder, har sedan tidigare fått in riskkapital från Almi Invest, den svenske stjärnproducenten Max Martin, ABBA-medlemmen Björn Ulvaeus samt Avicii-managern Ash Pournouri.

Läs fler artiklar
LÄS MER