Här är Ola Rolléns ersättare – om han fälls för insiderbrott

Breakit - Här är Ola Rolléns ersättare – om han fälls för insiderbrott

Ola Rollén, vd på Hexagon. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT.

Jonas de Lange

Reporter

Hexagons vd Ola Rollén står åtalad för insiderbrott – nu har styrelsen hittat en backupplan om han fälls.

Styrelsen i mätteknikföretaget Hexagon, som kontrolleras av investmentbolaget Melker Schörling, uppges redan ha en efterträdare till Ola Rollén klar. Det rapporterar SvD Näringsliv på onsdagen.

”Insidermisstankarna mot Ola slog ner som en bomb i styrelsen. Men det som inte kommit fram är att det redan fanns en plan över vem man vill se som hans efterträdare”, säger en person med insyn i frågan till tidningen.

Flera personer pekar ut den interna kandidaten Mattias Stenberg som möjlig efterträdare på vd-posten. Han är idag divisionschef och ansvarig för Power, Process & Marine, samt Safety & Infrastructure.

Ola Rollén häktades under hösten 2016 misstänkt för insiderhandel i norska Next Biometrics. I mars åtalades han för insiderbrott men styrelsen har gett honom fullt förtroende att fortsätta som vd tills vidare men vissa ledamöter och större ägare var mer tveksamma till det beslutet. Rättegången drar igång den 30 oktober och beräknas pågå till den 1 december.

Värt att nämna i sammanhanget är att det under sommaren även cirkulerat uppgifter i media om att det finns aktörer som vill köpa upp Hexagon. Enligt Wall Street Journal har ett pris på 174 miljarder kronor diskuterats. Uppgifter till SvD pekar dock på att intresset för bolaget är svalt.

Läs fler artiklar
LÄS MER