NA-KD tappar teknikchef och partner – Michael Jarestad får toppjobb hos Ellos

Breakit - NA-KD tappar teknikchef och partner – Michael Jarestad får toppjobb hos Ellos

Jarno Vanhatapio och Michael Jarestad har ett långt förflutet tillsammans. Foto: Nicklas Elmrin.

Erik Wisterberg

Reporter

Han var med och byggde upp både Nelly och NA-KD. Nu lämnar Michael Jarestad NA-KD för en betydligt äldre spelare.

Michael Jarestad och Jarno Vanhatapio har ett långt förflutet tillsammans. När Jarno grundade Nelly var Michael den förste anställda.

Han följde sedan med när Jarno Vanhatapio grundade det nu mycket hajpade e-handelsbolaget NA-KD – ett bolag som tidigare i år tog in 140 miljoner kronor från Northzone och Eequity.

När NA-KD startades var en bärande idé att erbjuda en färdig teknikplattform till mindre e-handlare så att dessa själva slapp att investera i  teknikutveckling. Arkitekten bakom denna plattform var just Michael Jarestad.

De senaste två åren har han varit partner och teknikchef på NA-KD. Men enligt uppgift till Breakit går Michael Jarestad och Jarno Vanhatapio nu skilda vägar. Enligt Breakits källor har han sagt upp sig för att istället börja på Ellos.

Breakit har under tisdagen sökt både Michael Jarestad och Ellos.

Sent på eftermiddagen kom bekräftelsen i form av ett pressmeddelande från Ellos.

”Jag ser fram emot att medverka i Ellos Groups förändringsarbete och att med affären i fokus driva den tekniska utvecklingen till nästa nivå”, säger Michael Jarestad i pressmeddelandet.

Han blir med start i oktober teknikchef för Ellos Group, som består av bolagen Ellos, Jotex och Stayhard. Totalt omsätter gruppen runt 2 miljarder kronor.

För NA-KD har den egna e-handeln, inte den teknikplattformen för mindre e-handlare, hittills varit den stora succén.

“Vi har fortfarande kvar infrastrukturen för andra e-handlare fast det är vårt eget varumärke som fått absolut största genomslag och det är där som vi nu känner att vi har slagläge”, sade Jarno Vanhatapio till Breakit tidigare i år.

Läs fler artiklar
LÄS MER