Lundbergföretagens arvtagare investerar i AI-startup

Breakit - Lundbergföretagens arvtagare investerar i AI-startup

Katarina Martinson. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Jonas de Lange

Reporter

Katarina Martinson och techstjärnan Sophia Bendz är med när AI-bolaget Sana tar in 8 miljoner kronor.

Sana är en utbildningsplattform som med hjälp av maskininlärning ska anpassa utbildning mer efter individen.

Nu rapporterar sajten Di digital att bolaget får in några riktiga tungviktare på ägarlistan.

Det handlar bland annat om Katarina Martinson, dotter till finansmannen Fredrik Lundberg och arvtagare till hans imperium.

”Jag blev väldigt intresserad när jag kom i kontakt med bolaget. Dels för att jag brinner för företag men också för att det är inom utbildning. Jag kan se för mig den visionen Sana har med individualiserad utbildning. Det här är framtiden”, säger Katarina Martinson till Di digital.

I kapitalrundan på totalt 8 miljoner kronor deltar även techprofilen Sophia Bendz, Stardoll-grundaren Mattias Miksche och fintechprofilen Anna Felländer.

”Bland våra kunder idag finns en av världens största utbildare av engelska, med 70 miljoner studenter, och den ledande aktören inom digital IB-utbildning. Vi växer för fullt och har siktet inställt på att bygga det starkaste AI-teamet inom lärande globalt. Den kompetens och erfarenhet som våra investerare bidrar med kommer öka takten ytterligare”, säger Joel Hellermark, vd och grundare, i en kommentar.

Katarina Martinson var nyligen i ropet i techkretsar efter att Breakit kunde avslöja att hon investerat i Backing minds riskkapitalfond, tillsammans bland annat Lena Apler och Cristina Stenbeck.

Läs fler artiklar
LÄS MER