Mycket snack om Uber – så går det svart på vitt för jätten

Breakit - Mycket snack om Uber – så går det svart på vitt för jätten

Finwire / Breakit

Nu visar färska siffror hur det går för "taxi"-jätten Uber.

Uber gjorde i det andra kvartalet en nettoförlust på 645 miljoner dollar, motsvarande 5,2 miljarder kronor.

Det är en minskning i förhållande till förlusten på 708 miljoner dollar från kvartalet innan, skriver Wall Street Journal.

Intäkterna steg samtidigt med 17 procent till 1,75 miljarder dollar, upp från 800 miljoner dollar för ett år sedan. Samtidigt uppgick bokningsintäkterna (gross bookings), till 8,7 miljarder dollar, även det en ökning med 17 procent jämfört med första kvartalet och dubbelt upp i årstakt. Bokningsintäkterna räknar in summan för alla resor samt leveranser av mat och frakt.

Uber meddelar också att de internationella resorna steg med 150 procent medan kassan uppgick till 6,6 miljarder dollar. Den var på cirka 7,2 miljarder dollar i slutet av första kvartalet. Om Uber accepterar Softbanks investeringsönskan så kommer bolaget att öka kassan med ytterligare en miljard dollar, enligt källor.

Ubers siffror presenteras mot bakgrund av att bolaget fortfarande saknar en vd, att det råder en intern styrelsestrid om vd-utnämningen och att fondjättar med innehav har sänkt sin värdering med upp emot 15 procent.

Läs fler artiklar
LÄS MER