Lägenhetsvisningar i VR är så 2016 – nu kommer MR till fastighetsbranschen

Lägenhetsvisningar i VR är så 2016 – nu kommer MR till fastighetsbranschen

Movehomes teknik gör att du kan besöka en virtuell villa på en verklig tomt. Foto: press.

Jonas de Lange

Reporter

Movehome gör villavisningar av Microsofts hajpade teknik.

Husman Hagberg, Diakrit, Boldarc, Wec360 – raden av bolag som jobbar med virtuella lägenhetsvisningar blir allt längre. Det kan handla om både nybyggen och befintliga bostäder, med varierande format och kvalitet. Vissa använder sig av Googles VR-headset cardboard, andra kör HTC:s premiumbrillor Vive.

Nu har fastighetsbolaget Movehome tagit nästa steg.

Bolaget har tagit fram en app som låter spekulanter gå ut på en tom tomt och se hur ett framtida hus kan se ut. På huvudet har användare Microsofts mixed reality-headset Hololens.

Genom att kombinera en virtuell byggnad med den faktiska omgivningen ska användaren kunna se hur ett hus kommer se ut från både utsidan och insidan.

“Tekniken är idealisk för virtuella villavisningar, där potentiella husköpare kan kliva in och gå runt i ett fullskaligt hus och uppleva det redan innan det byggs”, säger Bengt-Åke Claesson, på konsultbyrån CGI som tagit fram den nya appen tillsammans med Movehome.

I vanliga fall är vi mycket sparsamma med att sprida reklamklipp från företag vi skriver om men i det här fallet tycker vi det är befogat för att visa hur tekniken funkar.

Movehome och Hololens from Movehome Sverige on Vimeo.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER