Githubs grundare kliver av: "Jag vill resa runt"

Githubs grundare kliver av: "Jag vill resa runt"

Resande på en flygplats. Foto: TT

Finwire / Breakit

Jakten på en ny vd har inletts.

Chris Wanstrath ska avgå som vd för utvecklarplattformen Github så fort han hittat en ersättare. Det uppges han ha sagt till bolagets anställda under ett möte på torsdagen, enligt en intervju med Forbes.

Han ska då ha meddelat att när en ersättare väl blivit funnen kommer han övergå till att bli styrelseordförande för Github. Chris Wanstrath har varit vd för Github i nästan fyra år.

Till Forbes sade Chris Wanstrath att han har haft en ny vd i tankarna sedan tioårsfirandet i början av detta år. Han vill helst se någon som kan driva verksamheten under en längre tid än han själv.

”Vi skulle kunna hitta någon som verkligen är skapad för vd-rollen och leda oss under de närmaste tio åren utan att behöva förlora mig”, sade Chris Wanstrath.

Personligen tänker Chris Wanstrath när han väl stigit åt sidan att lägga sitt fokus främst på produktstrategin och Githubs community.

”Jag vill resa runt och få reda på hur människor använder Github”, sade han.

Github har i år passerat 200 miljoner dollar i intäkter och hela verksamheten värderas av investerare till två miljarder dollar.

Läs fler artiklar
LÄS MER