Fotbollsstjärnan Philip Haglund värvar ny chef till Veckopengen

Veckopengen
Fotbollsstjärnan Philip Haglund värvar ny chef till Veckopengen

Jon Mauno Pettersson

Nyhetschef

Tinks tidigare produktchef Monika Ocieczek värvas till Philip Haglunds barnspar-app Veckopengen.
"Ska lära barn att förstå och hantera pengar", säger Monika Ocieczek.

Appen Veckopengen, som på den internationella marknaden går under namnet Gimi, är ett verktyg som hjälper barn att hantera och spara pengar i mobilen. Grundare av bolaget är fotbollsproffset Philip Haglund, idag spelare i Uppsalalaget Sirius.

Nu står det klart att bolaget värvat Monika Ocieczek som ny "Head of Special Projects”, vilket bland annat innefattar ansvar för bolagets premiumprodukt. Hon kommer närmast från en roll som produktchef på ekonomiappen Tink, som bland annat vill pressa svenskarnas boräntor.

“Jag lärde mig otroligt mycket under mitt år på Tink, samtidigt som jag fick möjligheten att påverka bankbranschen i rätt riktning – digitalisera gamla processer, sänka priserna och förenkla för kunderna. Dessutom fick jag jobba med väldigt smarta och duktiga människor som jag kommer att sakna.” 

Nu hoppas hon kunna göra en liknande resa på Gimi.

“Nu ska jag fokusera på att skapa finansiella produkter för barn! Jag får användning av min kompetens inom både affär och produkt till att stötta en vision som jag verkligen tror på - vi ska lära barn att förstå och hantera pengar. Det känns otroligt stort och spännande.”

Philip Haglund kommenterar värvningen:

“Monika är en av Stockholms största supertalanger. Förutom att hon har erfarenhet av tredjepartslösningar och andra finansappar så är hon en person som är hänsynslöst framåtsträvande, ovanligt uppfinningsrik och en fantastisk teamspelare.”  

Under förra året saknade Veckopengen omsättning, samtidigt som bolaget redovisade en förlust på cirka 4 miljoner kronor.

Philip Haglund är nöjd över resultatet.

“Den finansapp i Europa som med mindre kapital nått över 300.000 registrerade användare får gärna höra av sig.“

När planerar ni att börja omsätta pengar?

“När vi lanserar vårt eget betalkort.” 

När det sker återstår att se.

Bland Veckopengens investerare återfinns bland annat den tidigare Klarna-ordföranden Eva Cederbalk, investeraren Johan Qviberg och fotbollsstjärnan Tobias Hysén.

Läs fler artiklar
LÄS MER