Spanar efter nya bolag att köpa: "Finansieringen är inga problem"

Paradox
Spanar efter nya bolag att köpa: "Finansieringen är inga problem"

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Fredrik Wester har minst en kvarts miljard att shoppa för.

Spelutvecklaren Paradox levererar en stark rapport nu på tisdagsmorgonen. Omsättningen andra kvartalet ökade med 23 procent till 289 miljoner kronor samtidigt som resultatet före skatt blev 162 miljoner kronor – en ökning med 14 procent jämfört med samma period i fjol.

”Vi visar vilken bredd vi har i vår portfölj. Trots att vi inte gjort några stora lanseringar under perioden så visar vi bra siffror”, säger Paradox vd och grundare Fredrik Wester.

Breakit når honom direkt efter att han presenterat rapporten för sin personal på Stockholmskontoret.

”För de som orkade lyssna på alla siffror så var budskapet väldigt positivt. Vi har bra fart på verksamheten”, säger Fredrik Wester.

I slutet av juni offentliggjorde han köpet av spelstudion Triumph. Det var en affär på en kvarts miljard och enligt Fredrik Wester kan den följas av fler:

”Vi tittar på förvärv, både sådana som kan komplettera vår nuvarande affär men också sådana som kan ta oss in i nya segment”, säger Fredrik Wester.

Paradox har runt 250 miljoner kronor i kassan och har dessutom möjlighet att låna ytterligare pengar om det krävs.

”Finansiellt är det inga problem, vi har väldigt goda bankförbindelser. När vi letar objekt är det svåra att hitta bolag som passar in i vår kultur. Just nu har vi ett antal case som vi tittar på”, säger Fredrik Wester.

Läs fler artiklar
LÄS MER