Northvolt planerar sin största finansieringsrunda hittills

Finwire / Breakit

Projektbolaget Northvolt planerar att stänga sin första stora finansieringsrunda senare under hösten. En kapitalinjektion på 100 miljoner euro som omräknat i svenska kronor motsvarar 958 miljoner är inte osannolik, skriver Bloomberg News.

Under en telefonintervju med nyhetsbyrån uppgav Northvolts vd Peter Carlsson att det kommer att bli en runda för bolagets partners. Det handlar främst om potentiella kunder som går att finna i bil- och industriföretagen samt de som lagrar energi.

”Det som vi får ut ur denna partnerrunda och med steget in i en nästa större är att vi ser till att finansmarknaden tittar positivt på att vi har ett antal kunder som redan har visat sitt åtagande genom att investera i år”, sade Peter Carlsson.

Northvolt beräknar den totala kostnaden för sin planerade batterifabrik att ligga på fyra miljarder euro. Kapaciteten i den förväntas uppgå till 32 gigawatt, vilket är i nivå med rivalen Teslas Gigafactory.

Northvolt som siktar på att kunna börja tillverka de första batterierna 2020 kommer att välja mellan Västerås och Skellefteå som sin framtida fabriksplats.

Northvolt har hittills fått finansiering från bland andra Stena, Vattenfall, EU, Energimyndigheten och statligt ägda innovationsmyndigheten Vinnova.

https://www.bloomberg.com/amp/news/articles/2017-08-14/northvolt-starts-biggest-fundraising-for-4-billion-battery-plan

Läs fler artiklar
LÄS MER