Elon Musks AI-bot krossade tidigare världsmästare i Dota 2

Finwire / Breakit

Elon Musks startup OpenAI med sin bot kom att krossa den tidigare världsmästaren Danil ”Dendi” Ishutin i en uppvisningsmatch i Dota 2-turneringen The International. Det skriver IDG.

Det hela ska bara ha tagit fem minuter innan krossen blev ett faktum. Efter att inför matchen ha varit självsäker sade en något sur Dendi efteråt att AI-boten kändes mänsklig.

Men någon människa bakom ska inte ha funnits. Istället uppges boten ha tränats upp under två veckor av konstant spelande. Därefter var den i tillräckligt bra form för att kunna engagera sig mot de bästa spelarna inom strategispelet Dota 2.

Värt att tillägga är att boten bara hade lärt sig att vinna under ett specifikt scenario. När en av personerna i publiken fick möta boten och klurade ut dess beteendemönster blev det en seger som upprepades mer än 50 gånger, uppger sajten.

För OpenAI förblir oavsett målet att i slutändan få boten att bli så pass duktig att man kan låta fem upplagor av den få möta lika många mänskliga proffs i en riktig tävlingsmatch. En seger för robotarna under nästa år The International har utlovats.

https://www.idg.se/2.1085/1.686917/dota-2-elon-musk-ai

Läs fler artiklar
LÄS MER