Investerare stämmer Ubers sparkade vd Travis Kalanick

Breakit - Investerare stämmer Ubers sparkade vd Travis Kalanick

Travis Kalanick. Foto: TT

Finwire / Breakit

Ubers storägare Benchmark har valt att stämma bolagets tidigare vd och medgrundare Travis Kalanick.

Det skriver Recode.

Bakgrunden till stämningen är Benchmarks uppfattning om att Travis Kalanick är ute efter att möblera om styrelsen i Uber för att kunna möjliggöra en återgång till vd-posten. Enligt Benchmark är hans mål att "fylla styrelsen med lojala allierade för att kunna möjliggöra en återgång till vd-posten".

Enligt källor med insyn ska Benchmark ha skickat in stämningen efter att Travis Kalanick fortfarande 52 dagar efter sitt avhopp inte undertecknat ett avtal.

I det ska den tidigare Uber-chefen tillsammans med bolagets investerare ha kommit överens om att Travis Kalanick skulle ge upp rätten att få utse ytterligare tre personer till styrelsen. Det kan han göra idag genom sitt direkta och indirekta ägande av stam- och preferensaktier i Uber.

Hursomhelst ska alltså Travis Kalanick ännu inte ha satt sitt bläck på papperet och nu vill Benchmark förutom stämningen också se till att han får kicken från styrelsen. Värt att tillägga är att Benchmark var en av de ledande aktörerna bakom att Travis Kalanicks fick lämna som vd i Uber.

Benchmark sitter på tio procent av aktierna i Uber.

Läs fler artiklar
LÄS MER