Stjärnängeln struntar i bubblan - startar ny miljardfond trots larm

Stjärnängeln struntar i bubblan - startar ny miljardfond trots larm

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

För knappt två veckor sedan slog Sam Altman larm om att vi befinner oss i en "superbubbla" - nu startar han en ny miljardfond.

Sam Altman, chefen för den framgångsrika inkubatorn Y Combinator verkar trots allt inte vara så orolig för en ny techbubbla.

För två veckor sedan sa han på en konferens i Silicon Valley att "vi befinner oss i en megabubbla som förr eller senare spricker".

"Vad sägs om denna megabubbla som vi definitivt är i och som inte kommer att vara för evigt?", ställde Altman som en retorisk fråga.

Sam Altman har även i en rad tweets luftat sina åsikter kring värderingar i startups. Han lägger främst skulden på investerarna och inte de personer som skapar nya företag.

Nu kommer dock en nyhet som går lite stick i stäv med den tesen.

Y Combinator ligger i startgroparna för att starta en ny fond som ska investera i nya techbolag. Enligt ett dokument inskickat till den amerikanska finansinspektionen SEC har fonden fått namnet Y Combinator Continuity Fund I LP, skriver VentureBeat.

I övrigt har inte särskilt mycket information kommit ut om fondenoch Y Combinator har avböjt att kommentera. Historiskt har Y Combinator investerat såddkapital i startups, normalt runt 1 miljon kronor för en ägarandel på 7 procent.

Bland företagen som Y Combinator tidigt investerat i finns Airbnb, Dropbox, Instacart, Stripe och Zenefits.

Läs fler artiklar
LÄS MER