Sök

Imagimob tar in kapital - ska kartlägga hur du rör dig på jobbet

Imagimob

FOTO: Claudio Bresciani / TT

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare

Det svenska internet of things-företaget Imagimob får in 3 miljoner i riskkapital från bland andra Stockholms affärsänglar och en grupp privatinvesterare.

Stockholms-baserade Imagimob har utvecklat en mjukvara som med hjälp av sensorer kan identifiera och lagra data om människors rörelsemönster och kroppsspråk.

Produkten heter Sensor Beat och kan bland annat användas till att förutse, och därmed förhindra, olyckor på byggarbetsplatser. Enligt bolaget kan tekniken också kartlägga hur mycket personalen på en arbetsplats sitter eller står samt förebygga fallolyckor bland äldre.

Imagimobs medgrundare och vd Anders Hardebring säger att riskkapitalet bland annat ska användas till att anlita fler säljare.

"Vi har lyckats få in en väldigt stark grupp investerarna som inte bara tillför kapital utan också erfarenhet och ett personligt nätverk till bolaget", säger han.

Utöver de två ovan nämnda investerarna går även statliga Almi Företagspartner in med kapital. Vilka privatinvesterare som deltar i rundan har bolaget valt att inte gå ut med.

Läs mer