Breakit - Efter Anders Borgs sorti från Kinnevik – Henrik Poulsen tar över som vice ordförande
Foto: TT

Efter Anders Borgs sorti från Kinnevik – Henrik Poulsen tar över som vice ordförande

Finwire / Breakit
Finwire / Breakit
07 aug 2017, kl 07:50

Henrik Poulsen ersätter Anders Borg som vice ordförande i Kinnevik.

Finwire / Breakit
Finwire / Breakit
07 aug 2017, kl 07:50

Under helgen meddelade familjen Stenbecks investmentbolag Kinnevik att Anders Borg, tidigare finansminister i Sverige, lämnar styrelsen med omedelbar verkan. I stället har nu Henrik Poulsen utsetts till vice styrelseordförande i bolaget och han intar därmed platsen efter Borg.

”I en situation med stor uppmärksamhet i media väljer jag lämna mitt uppdrag som vice ordförande i Kinneviks styrelse och styrelseledamot i Bima av omsorg om bolagen”, kommenterade Anders Borg saken i ett inlägg på Facebook.

Beskedet kom efter att Anders Borg tidigare bett om ursäkt på Facebook för att han betett sig otrevligt på en privat tillställning.

Henrik Poulsen som nu blir ny vice ordförande är vd för danska Dong Energy och valdes in som styrelseledamot i Kinnevik vid årsstämman 2017. Han kommer vara vice ordförande vid sidan av Dame Amelia Fawcett.

"Sedan han valdes in i maj har Henrik varit en mycket aktiv styrelseledamot och bidragit med stor branscherfarenhet och operativ kunskap till styrelsens diskussioner. Jag ser fram emot att arbeta ännu närmare honom i hans nya roll som vice styrelseordförande", kommenterar styrelseordförande Tom Boardman.

Läs mer om:
Läs fler artiklar
Läs nästa artikel