Stor omorganisation på Urb-it – vd:n Fredrik Warstedt lämnar

Urb-it

Urb-it i samband med börsnoteringen

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Urb-it ska genomföra en större omorganisation. I samband med det lämnar vd:n Fredrik Warstedt bolaget.
"Jag kommer tillsvidare att ta över vd-rollen”, säger Lage Jonason, styrelseordförande i Urb-it.

Budbolaget Urb-it, som med hjälp av cykelbud levererar varor köpta på nätet hem till dörren, har ett par händelserika år i bagaget. Bolaget, som börsnoterades tidigare i somras, har bland annat dragits med stora förluster, värderingen har minskat rejält och i maj lämnade grundaren Mats Forsberg posten som vd. Han ersattes då av Fredrik Warstedt.

Nu står det klart att Urb-it ska genomföra en större omorganisation med syftet att dra ner på bolagets kostnader. Totalt sett ska kostnaderna minska med 30 miljoner kronor på årsbasis, uppger bolaget.

"Omorganisationen kan komma att påverka både anställda och konsulter", skriver Urb-it i ett pressmeddelande.

I samband med detta lämnar även bolagets nuvarande vd Fredrik Warstedt bolaget “av icke-arbetsrelaterade hälsoskäl”.

“Fredrik har under sin korta tid i Bolaget genomfört ett mycket högkvalitativt arbete. Han har för styrelsen ingående förklarat sina personliga skäl till uppsägningen, vilken styrelsen beklagar. Organisationen står dock på en fast grund, och jag kommer tillsvidare att ta över vd-rollen”, kommenterar Lage Jonason, styrelseordförande i Urb-it.

I samband med att Lage Jonason kliver in som vd lämnar han posten som styrelseordförande. Den posten tas istället över av Anna Wikner, som bland annat jobbat för Tasteline och Mathem.

Urb-it redovisade en förlust på cirka 55 miljoner kronor under 2016.

Läs mer