Apple vässar konkurrensen inom kartteknik – jagar efter nya stjärnor

Apple Kartor
Apple vässar konkurrensen inom kartteknik – jagar efter nya stjärnor

Tim Cook. Foto: AP Photo/Richard Drew

Finwire / Breakit

Apple satsar på att rekrytera en mängd nya personer inom kartteknik.

Apple har släppt 70 jobbannonser den senaste månaden relaterade till kartteknik, där kunskaper efterfrågas på områden såsom informationstjänster, navigationshjälpmedel och flotthantering. Det rapporterar CNBC.

Rekryteringen av ny personal väntas bidra till en ökad konkurrenskraft hos Apple Maps, men kan även komma att hjälpa Apple på områdena Augmented reality (AR) och autonoma system. I anslutning till bolagets senaste kvartalsrapport sade Apples vd Tim Cook att han tror AR kommer att bli ännu viktigare än vad det redan är.

Att kvalitetssäkra sina AR-appar kan bidra till en ökad konkurrenskraft, och Apple släppte ett AR-kit för utvecklare förra månaden. Att förbättra och utveckla kartteknik kan också hjälpa Apple på området självkörande bilar där Apple gör stora investeringar.

Finwire har tidigare rapporterat om den pågående utvecklingen av smarta kartor som hjälper till att styra bilarna och samlar in data med hjälp av sensorer direkt från körningen som håller koll på trafiken, väglaget och andra omständigheter som påverkar körningen. 2018 ska de första smarta kartorna komma ut på marknaden.

Breakit har tidigare rapporterat om Mapillary som satsar på att utveckla den här typen av kartor. 
 

Läs fler artiklar
LÄS MER