Soundcloud nära ny deal – de ska rädda musiktjänsten ur krisen

Breakit - Soundcloud nära ny deal – de ska rädda musiktjänsten ur krisen

Eric Wahlforss och Alexander Ljung, männen bakom Soundcloud på takterassen till sitt kontor i Berlin. Foto: Tor Johnsson/SvD/SCANPIX.

Towe Boström

Reporter

Den svenskgrundade musiktjänsten Soundcloud kämpar i motvind och lanserade nyligen ett tufft sparpaket.
Nu ser det ut som att två nya ägare är på väg in i bolaget.

För bara några veckor sedan meddelade Soundcloud att man säger upp 173 anställda, det vill säga runt 40 procent av sin personalstyrka. Beskedet var en del i ett tufft sparpaket som även innebär att kontoren i London och San Francisco släcks ned.

Det har tidigare rapporterats om att två riskkapitalbolag är på väg in i Soundcloud, något som skulle kunna säkra musiktjänstens överlevnad. 

Bolaget uppges vara nära att sälja andelar till investmentbanken Raine Group och Singapores statliga investmentbolaget Temasek Holdings, uppger Bloomberg Technology. 

Breakit har tidigare rapporterat att Soundcloud redovisade en förlust på 490 miljoner kronor under 2015, samt en omsättning på 200 miljoner kronor under samma period. 

I nuläget nåt tjänsten runt 175 miljoner användare.  

Källor har tidigare uppgett att Soundcloud har haft svårt att säkra kapital, samtidigt som tunga chefer lämnat bolaget. 

Enligt Billboard har Raine Group och Soundcloud legat i diskussioner i flera veckor, men ännu inte nått en uppgörelse. Tanken är att Raine ska bidra med kunskap som kan hjälpa att driva lönsamhet för musiktjänsten.   

Raine Group har bland annat investerat i Vice Media, och affären med Soundcloud kan avslutas redan denna vecka, uppger insatta källor till Bloomberg.

Detaljerna kring affären är oklara i nuläget. 

Läs fler artiklar
LÄS MER