Klarna omsätter över 2 miljarder

Klarna
Klarna omsätter över 2 miljarder

Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski. FOTO: Magnus Hjalmarson Neideman / SvD / TT

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Det svenska betalbolaget Klarna växte med 34 procent i fjol. Försäljningen har nära dubblats på två år.

Det lönar sig att ta betalt - även om man bara gör det på uppdrag av andra.

Omsättningen för Klarna, som bland annat hanterar betalningar åt några av Sveriges och Tysklands största e-handlare, landade på cirka 2,1 miljarder kronor under helåret 2014.

Detta enligt siffror från bolaget. Årsredovisningen för perioden har dock inte kommit in än och Klarna väljer att inte avslöja vad resultatet blev.

Betalföretagets vd Sebastian Siemiatkowski och vice vd Niklas Adalberth har inte gått att nå för en kommentar kring försäljningssiffrorna.

Bolagets marknadschef Erik Engellau-Nilsson skriver dock följande i ett mejl till Breakit:

"Vi är glada över att vi fortsätter växa tillsammans med våra handlare. Under 2014 överträffade vi 2 miljarder i omsättning vilket möjliggjorde stora investeringar i nya lösningar för enkel och trygg e-handel. Under 2014 har vi också genomfört en integration med vårt tyska bolag Sofort och lagt grunden för vår USA-lansering".

Klarna har sedan bolaget grundades för tio år sedan blivit ett av Sveriges mest framgångsrika techbolag med över 1.200 anställda. Så sent som 2012 omsatte bolaget 1,2 miljarder kronor. Försäljningen har således dubblats på bara två år.

Å andra sidan har konkurrensen blivit tuffare. Utöver nya inhemska konkurrenter som Collector och Bambora är de båda amerikanska betaljättarna Stripe och Paypal i färd med att expandera i Norden.

Läs fler artiklar
LÄS MER