Uppgifter: Soundcloud räddas – på väg att få nya huvudägare

Breakit - Uppgifter: Soundcloud räddas – på väg att få nya huvudägare

Soundclouds grundare Eric Wahlforss och Alexander Ljung.

Stefan Lundell

Medgrundare och innehållschef

Två riskkapitalbolag förhandlar om ett köp av aktiemajoriteten.

Den svenskgrundade musiktjänsten Soundcloud slåss nu för sin överlevnad. För knappt en månad sedan meddelade medgrundaren Alexander Ljung i ett blogginlägg att 173 anställda skulle sägas upp, det motsvarar cirka 40 procent av arbetsstyrkan. Samtidigt lades kontoren i London och San Francisco ner i ett försök att få ner kostnaderna. Under 2015 gjorde Soundcloud en förlust på motsvarande 430 miljoner kronor (45,6 miljoner euro) och omsättningen blev 200 miljoner kronor (21,1 miljoner euro).

Bolaget befinner sig nu i en akut finansiell kris och måste snabbt få in pengar för att kunna driva verksamheten vidare. Och nu kan faktiskt den hjälpen vara på väg. Nyhetsbyrån Bloomberg rapporterar att två riskkapitalbolag förhandlar om att köpa majoriteten av aktierna i Soundcloud. Om affären kommer till stånd skulle det innebära att den svenska musiktjänsten kan fortsätta att verka, enligt Bloomberg.

Affären är dock inte klar och några finansiella detaljer kring den eventuella transaktionen har inte läckt ut. Namnet på de två riskkapitalbolagen som vill köpa in sig i Soundcloud är inte heller kända. Fortsättning lär följa.

Läs fler artiklar
LÄS MER