MyFC räknar med produktionsstart närmaste månaderna

Breakit - MyFC räknar med produktionsstart närmaste månaderna

Jonas de Lange

Reporter

Bränslecellbolaget MyFC redovisar en kvartalsförlust på 10 miljoner kronor. Nu förbereder bolaget för att få igång volymproduktionen av sin mobilladdare.

MyFC har skapat en slags bärbara mobilladdare med bränsleceller. Tanken är att användaren köper engångskort med bränsle som placeras i en liten plastficka med en bränslecell och sedan omvandlas till el, som laddar telefonen.

Bolaget är noterat på aktiehandelsplatsen First North och de senaste veckorna har handeln i bolaget varit extrem. Vissa dagar har en över en tredjedel av aktierna bytt ägare, utan att bolaget delat någon ny information.

Hittills har man bara kunnat redovisa en nettoomsättning på 300.000 kronor. På fredagmorgonen släppte bolaget sin senaste kvartalsrapport.

Där redovisade man en förlust på 10 miljoner kronor och en nettoomsättning på endast 32.000 kronor. Samtidigt berättar man att kassan under kvartalet förstärkts med först 12,2 miljoner kronor och sedan med ytterligare 32,3 miljoner kronor, strax efter kvartalet slut.

MyFCs omsättning i närtid hänger till stor del på ett avtal med den kinesiska mobildistributören Telling, värt 150 miljoner kronor.

Själva produktionen är fortfarande inte igång men vd Björn Westerholm skriver i kvartalsrapporten att den kommer påbörjas inom “de närmaste månaderna”.

"Planen är att enheterna ska börja levereras mot slutet av 2017. Summeringen av rapporten är att vi fortsätter enligt utstakad och kommunicerad plan", säger Björn Westerholm.

Enligt avtalet ska det svenska bolaget först producera 400.000 enheter. Om avtalet förlängs kan man få en order på ytterligare 900.000 enheter värd 280 miljoner kronor.

Björn Westerholm menar att produktionsplanen är helt realistisk.

"Vi har produktionspartners som tillverkar miljontals enheter varje vecka. Det är helt klart vår plan att leverera men exakt när eller på vilket sätt har vi inte kommunicerat än", säger Björn Westerholm.

Läs fler artiklar
LÄS MER