Apple: Vi ger åtminstone lite mer till skivbolagen än Spotify

Breakit - Apple: Vi ger åtminstone lite mer till skivbolagen än Spotify
FOTO: Flickr/Josh Lowensohn
Breakit
Breakit

Apple tänker dela ut 71,5 procent av abonnemangsintäkterna relaterade till dess nya musiktjänst till skivbolagen, låtskrivarna, artisterna och andra rättighetsinnehavare.

Breakit
Breakit

Det rapporterar techsajten Recode.

Utanför USA:s gränser kommer siffran att ligga i genomsnitt på 73 procent. Däremot kommer samtliga musikägare inte att erhålla några av intäkterna under den inledande gratis provperioden på tre månader.

Den svenska konkurrenten Spotify brukar ange att bolaget betalar ut 70 procent av sina intäkter till rättighetsinnehavare. Apple ska alltså enligt uppgift betala 1-3 procent mer.

Det ska dock sägas att Spotifys siffra på 70 procent förmodliogen är en avrundning och att den sannolikt förändras över tid.

Apples nya musiktjänst, som lanserades i samband med bolagets Worldwide Developers-konferens förra veckan, kommer att kosta 10 dollar per månad för en användare.

Bolaget kommer också att erbjuda ett familjepris på 14,99 dollar i månaden. Vid sidan av abonnemangskostnaderna kommer den nya tjänsten att dyka upp i en Android-upplaga samt vara integrerad med iTunes.

Finwire/Breakit

Läs fler artiklar
LÄS MER