Uppgifter: Spotify och Warner nära nytt storavtal

Streaming
Uppgifter: Spotify och Warner nära nytt storavtal

Spotifys Daniel Ek. Foto: Press

Finwire / Breakit

Musikstreamingsföretaget Spotify uppges vara nära nytt avtal med Warner Music.

Musikstreamingsföretaget Spotify är nära att komma överens om ett nytt licensavtal med Warner Music som är det sista stora musikavtalet som behövs innan en amerikansk börsnotering är aktuell. Det rapporterar Reuters med hänvisning till fyra insatta källor.

Parterna bedömer att en överenskommelse skulle kunna undertecknas senast i september där intäktsfördelningen skulle vara mer generös för Spotify. I utbyte gör Spotify ett antal nya albums endast tillgängliga för betalande kunder under en begränsad period, något som parterna redan är överens om.

Den exakta intäktsfördelningen och storleken på en potentiell upfrontbetalning till Warner Music har parterna ännu inte enats om.

En källa bedömer att det finns ett antal viktiga punkter att komma överens om. Ifall bolagen lyckas nå en uppgörelse kan det resultera i ett snabbt avtal. Om partnerna inte når en överenskommelse kommer inget avtal att komma till stånd, hävdar källan.

En annan källa tror att en affär kan tillkännages i slutet av sommaren: "Med tanke på hur samtalen fortskrider skulle jag bli förvånad om vi inte har en affär i september".

Streamingföretaget, som nyligen värderades till 13 miljarder dollar, eftersträvar en intäktsfördelning om 50-50, men Warner Music kräver att de själva erhåller minst 52 procent av royaltyintäkterna vilket är i linje med de övriga skivbolagens avtal. Enligt villkoren i deras nuvarande avtal erhåller Warner Music 55 procent av royaltyintäkterna från Spotify. Vidare eftertraktar Warner en förskottsbetalning som inte villkoras av abonnemangstillväxt.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER