Sök

Edtechbolaget Kahoot får in 80 miljoner kronor i finansiering

NorthzoneCreandum
Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Northzone och Creandum fortsätter pumpa in pengar i det norska quizbolaget Kahoot.

Quiz-plattformen Kahoot har erhållit 10 miljoner dollar i finansiering från nya och befintliga investerare, motsvarande cirka 83 miljoner svenska kronor. Det rapporterar norska E24.

Pengarna är öronmärkta för produktutveckling och för att utöka bolagets kommersiella aktiviteter. Kahoot har för avsikt att utveckla nya produkter såsom en mobilapp och en plusversion av Kahoot! för företagsmarknaden.

Den aktuella finansieringsrundan leddes av nya norska privatinvesterare från Norge tillsammans med befintliga investerare. I den senare gruppen ingår bland annat riskkapitalbolaget Northzone och Creandum – två välkända investerare på den svenska startupscenen.

Kahoot tog in 10 miljoner dollar förra året i likhet med årets finansieringsrunda när Microsoft gick in som ägare i bolaget. Då skulle emissionslikviden gå till att vidareutveckla plattformen och bygga ett globalt team.

Kahoot utannonserade i juni en betaversion tillgänglig på både iOS och Android som avser expandera bolagets spelbaserade inlärningsmodell bortom klassrummet.

Läs mer