Tack för din röst – hit ska Breakit åka på sina startupresor

startupresan

Breakit

Breakit

Efter att ni läsare röstat har vi fått fram fem vinnarstäder över hela världen.

Det är inte bara här hemma i Sverige eller i startup-meckat i Kalifornien som det kokar av startups.

Med start i höst drar Breakits redaktion därför ut på en startupresa för att hitta de hetaste företagen på nya ställen i världen. Vart vi skulle åka har ni läsare fått bestämma, i en omröstning vi utlyste strax före sommaren.

Nu har vi ett resultat! Så här blev det:

Teheran – Irans huvudstad som bara väntar på svenska startups och som redan bubblar av egna. Det är ingen slump att kända svenska investerare pumpat in stora summor i iranska startups.

Nairobi – Mitt i en region som huserar 150 miljoner människor ligger en av Afrikas hetaste tech-städer. I Nairobi finns kontinentens eget Netflix – och en rad startups inom fintech.

Barcelona – Den spanska staden har seglat upp som en utmanare till startup-städer som London och Paris, och lockar utländska företag på jakt efter prisvärda utvecklare.

Hongkong/Shenzhen – Världens hårdvarumecka Shenzen är staden där i princip varenda svensk startup producerar sina prylar. Med finanscentrumet Hong Kong blir städerna en svårslagen kombination av innovation, tillverkning och kapital.

New York – Behövs någon presentation? Spotify och Acast är några av de svenska startups som satsar hårt i staden som aldrig sover.

Vi kör igång redan nu i början av september och artiklarna kommer att publiceras här på Breakit. Har du tips på företag vi borde besöka i dessa städer? Mejla oss på tips@breakit.se.

Det här är en redaktionell artikelserie som vi kallar för Startupresan. Det är ett journalistiskt oberoende projekt där vi på Breakit bestämmer vad vi vill skriva om, och som presenteras av Lufthansa.

Läs mer