Microsoft sparkar tusentals anställda

Finwire / Breakit

Nedskärningarna drabbar försäljningsavdelningen.

Den amerikanska mjukvarujätten Microsoft kommer att genomföra en omorganisering som omfattar mindre än tio procent av bolagets totala personalstyrka inom försäljning. Det rör sig om upp emot 3 000 personer, enligt CNBC:s nätupplaga.

Det har den senaste veckan förekommit uppgifter om nedskärningarna i media, men det var först på torsdagen som Microsoft bekräftade uppgifterna.

Microsoft uppgav att majoriteten av jobben att försvinna kommer att vara inom försäljning. Likaså är cirka 75 procent av personalen som får gå idag anställda utanför USA. Microsoft har totalt 71 000 anställda i USA och 121 000 globalt, vilket antyder att nedskärningarna som bara drabbar försäljningsenheterna är relativt små sett på det stora hela.

Microsofts åtgärder är i syfte att ändra sättet kring hur man säljer sin molntjänst Azure. Bolaget uppgav att man vill ha anställda som är mer kunniga för att kunna sälja större paket. Microsoft har satsat hårt på molnet vilket har märkts på Azure som ökade sin försäljning med 93 procent förra kvartalet.

Läs fler artiklar
LÄS MER