Biljättar investerar 6 miljarder kronor på batteridrivna elbilar

Finwire / Breakit

Tyska Daimler och kinesiska BAIC vill börja tillverka batteridrivna elbilar.

Enligt ett pressmeddelande sker investeringen genom Daimlers och BAIC:s samriskbolag Beijing Benz Automotive. Det rör sig om cirka 655 miljoner euro motsvarande 6,3 miljarder kronor. 

Investeringen tillkännagavs i närvaro av Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Kinas president Xi Jinping. Investeringen kommer att ske under varumärket Mercedez-Benz och avser produktion av batteridrivna elbilar vid den lokala tillverkningsbasen BBAC i Peking med start 2020.

"Daimler tar ett strategiskt steg framåt inom området batteridrivna fordon i Kina. Tillsammans med vår lokala partner BAIC satsar vi med alla till buds stående medel. Vi fortsätter att investera i världens största marknad för e-mobilitet," säger Hubertus Troska som är styrelseledamot för Daimler i pressmeddelandet.

Parterna har sedan tidigare ett undertecknat avtal som tillkännagavs förra månaden avseende ett strategiskt samarbete som inbegriper investeringar i fordon drivna av alternativa energikällor i Kina. Som en del i detta avtal meddelade Daimler sin avsikt att förvärva en minoritetsandel i Beijing Electric Vehicle, ett dotterbolag till BAIC Group.

Läs fler artiklar
LÄS MER