SpaceX avbryter den andra uppskjutningen på två dagar

Rymdfärder
SpaceX avbryter den andra uppskjutningen på två dagar

Elon Musk. Foto: Refugio Ruiz/TT.

Finwire / Breakit

För andra gången på två dagar har en raketuppskjutning av SpaceX avbrutits med bara sekunder kvar på nedräkningen. Det rapporterar Wall Street Journal

Måndagens uppdrag för Intelsat uppföljde ett par bekymmerslösa uppskjutningar. Finwire har rapporterat om att SpaceX under söndagen avbröt en raketuppskjutning med bara nio sekunder kvar på nedräkningen. SpaceX sade att en dator utlöste ordern att avbryta, men gav inte någon närmare förklaring.

På måndagen avslutade SpaceX sin webbsändning för måndagens uppdrag utan att ge några detaljer om orsaken till den avbrutna uppskjutningen. Varken satelliten eller raketen tycktes vara skadade. Industrins reaktion på avbrotten kommer delvis bero på förklaringen SpaceX väljer att ge.

Uppskjutningen kommer inte att äga rum före onsdagen, sade Elon Musk via sitt Twitterkonto, medan företaget genomför en "fullständig utvärdering" av raketsystem och system relaterade till avfyrningsrampen. "Bara en ändring för att få det rätt", sade SpaceX grundare på Twitter.

Läs fler artiklar
LÄS MER