Så många svenskar åker Uber – enligt bolagets Sverigechef

Breakit - Så många svenskar åker Uber – enligt bolagets Sverigechef

Uber växer i Sverige, enligt företagets egna uppgifter. Fanni Olin Dahl/TT.

Erik Wisterberg

Reporter

Trots turbulensen ser Uber snabb tillväxt i Sverige. Nu åker 100.000 svenskar med Uber varje månad, enligt bolagets Sverigechef.

Det har stormat kring taxiutmanaren Uber denna vår. Grundaren Travis Kalanick har tvingats kliva ned efter att bolagets sexistiska kultur avslöjats.

Frågan är hur den typen av skandaler påverkar vilka val svenskarna gör när de ska ut och åka taxi.

Om man ska tro Ubers Sverigechef Martin Hedevåg är svaret "inte alls".

”Vi fortätter att växa jättesnabbt i Sverige. Vi har haft sex turbulenta månader i media men det är inget som har påverkat vår verksamhet”, säger Martin Hedevåg i en intervju med Di Digital.

Han vill inte avslöja hur Uber presterar ekonomiskt i Sverige, men presenterar följande siffror:

• Uber har 600.000 användare i Sverige. Di Digital definierar inte vad som menas med en ”användare”. Sådana siffror kan spegla allt från faktiska aktiva användare till hur många nedladdningar en app har.

• 100.000 svenskar reser med Uber varje månad, enligt Martin Hedevåg. Denna siffra är alltså mer rättvis när det kommer till faktiska användare.

Enligt studien "Svenskarna och internet", som kom under hösten 2016, hade 4 procent av befolkningen "någon gång" använt taxitjänster som Uber. 2 procent svarade att de gjort det "någon eller några gånger i månaden".

Läs fler artiklar
LÄS MER