Klockkungens galna resultat – en miljard kronor i ren vinst

Daniel Wellington
Klockkungens galna resultat – en miljard kronor i ren vinst

T.h: Filip Tysander, grundare av Daniel Wellington. Foto: Joseph Kent/Flickr samt pressbild.

Towe Boström

Reporter

Filip Tysanders e-handelssuccé fortsätter att imponera.

Klockföretaget Daniel Wellington omsatte drygt 2 miljarder kronor under förra året. Det framgår av den färska årsredovisningen som precis skickats in till Bolagsverket. 

Bolaget som grundades av svensken Filip Tysander visar samtidigt upp en vinst på över 960 miljoner kronor. 

Under de senaste fyra åren har klockbolaget gjort en ren vinst på 2 miljarder kronor. 

Historien bakom succébolaget Daniel Wellington är verkligen något utöver det vanliga. Grundaren Filip Tysander träffade på en charmig brittisk gentleman under en resa i Australien. En man som tyckte om att matcha sina vintageklockor med gamla slitna Natoband. 

Filip Tysander blev så inspirerad att han starade en klocklinje döpt efter mannen – Daniel Wellington. 

En viktig nyckel till framgångarna har varit Daniel Wellingtons framgångsrika marknadsföringen på sociala medier, där man knutit en mängd viktiga influencers till sig. Titta exempelvis på Instagram, där 3,2 miljoner människor följer märket. 

I årsredovisningen framgår det att Filip Tysander tagit ut en utdelning på 150 miljoner kronor till sitt ägarbolag JFT, resten stannar i Daniel Wellington. Under förra året växlade även Filip Tysander upp personalstyrkan från 90 anställda till 123. 

Det är inte bara klockor som lockar grundaren. I början av året kunde Breakit avslöja att Filip Tysander i tysthet köpt Klarna-aktier för över 50 miljoner kronor. 

Läs fler artiklar
LÄS MER