Foodoras system kraschar – tvingas skicka hem alla cykelbud

FoodoraCykelbuden

Den populära mat-appen Foodora ligger nere. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Erik Wisterberg

Erik Wisterberg

Reporter

På tisdagen lamslogs svenska storföretag av en hackerattack. Foodora tvingades stänga ner sin tjänst på grund av omfattande tekniska problem.
"Ni kan åka hem", skriver Foodora till sina cykelbud.

Medier världen över har i dag rapporterat om den globala hackerattack som riktats mot företag. Flera har tvingats stänga ned sin verksamhet och skicka hem de anställda.

Attacken har även riktats mot flera svenska storföretag.

Nu kan Breakit berätta att matleverans-appen Foodora under tisdagskvällen drabbats av omfattande tekniska problem. 

Vid 18-tiden stängdes plattformen tillfälligt. Senare kom beskedet att Foodora inte lyckats lösa problemen, varpå alla cykelbud vid 20:30-tiden fick beskedet att de kunde trampa hemåt.

”Kära cyklister, på grund av tekniska problem stänger vi för kvällen och ni kan åka hem”, står det i meddelandet som Breakit har tagit del av. 

Även den som besöker Foodoras plattform som kund möts av beskedet att butiken är stängd. Huruvida haveriet har med den ovan nämnda hackerattacken att göra framgår inte. Breakit har sökt Foodoras pressansvarige för en kommentar.

Foodora är enligt Breakits kartläggning av marknaden den största aktören i Stockholm bland de företag som leverar restaurangmat via cykelbud.

Du har väl inte missat reportaget om hur det är att jobba som cykelbud – läs den omtalade texten här.

Läs mer