Facebook, Microsoft, Twitter och YouTube samarbetar för att bekämpa terrorism

Facebook Google
Facebook, Microsoft, Twitter och YouTube samarbetar för att bekämpa terrorism

AP Photo/Nam Y. Huh/AP Photo/Matt Rourke

Finwire / Breakit

Under gårdagen tillkännagav Facebook, Microsoft, Twitter och YouTube bildandet av Global Internet Forum för att bekämpa terrorism, enligt Facebooks hemsida.

Spridningen av terrorism och våldsam extremism anses vara ett akut globalt problem och en kritisk utmaning för alla parter. Företagen i samarbetet tror att genom att samarbeta och dela de bästa tekniska och operativa delarna av deras individuella insatser kan de bekämpa terroristrelaterad information på nätet bättre.

Det nya forumet bygger på initiativ såsom EU Internet Forum och Shared Industry Hash Database, diskussioner med Storbritannien och andra regeringar samt slutsatserna från de senaste mötena i G7 och Europeiska rådet.

Initialt kommer arbetet fokusera på bland annat teknologiska lösningar, vilket innebär att utbyta bästa praxis vid utvecklingen och implementeringen av ny innehållsdetektering och klassificeringsteknik med maskininlärning, samt att definiera standardiserade insynsrapporteringsmetoder för borttagning av terroristrelaterat innehåll.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER